Axa på koll hos Viskadalens Djurklinik

Vi börjar med lite gott i gott gott. Elisabeth och Eva-Britta var på torget i onsdags och då köpte vi lite gurka till inläggning och även rödbetor. Kunde inte motstå lite gulingar heller.

b12113

Inlagd gurka

b12114

Smörstekta kantareller på smörgås till kvällen, mums mums

I torsdags var Morgan i Viskafors på syskonträff hos sin syster Marianne, de är fyra syskon, Marianne är inte här så ofta som Birgitta och Görgen.

Så var det fredag och Axa skulle till rehab på Viskadalens djurklinik.  Vi skulle vara där kl 13.30 men de var lite sena så vi gick en prommis i omgivningen. Det var så vackert där, en massa skulpturer att titta på bl.a.

b12115

Vid ingången till promenadstigen

b12116

På den runda som fanns och skulle ta ca 10 minuter

b12117

En till skulptur

b12118

Fin hundskulptur

b12119

Väntan utanför, det var så fint ordnat utanför.

b12120

Ingången. De har på fyra ställen, i Varberg, Falkenberg, Billdal och här. Rehab avdelningen är här i Viskadalen ( Veddige)

b12121

Inne i mottagningsrummet, väntar på Rosanna som har hand om rehab. Axa är en aning stressad, gillar inte att vara här.

b12122

Rosanna kollar upp hennes ben, klämmer och sträcker på flera sätt, Axa står snällt still, inte ett ljud eller protest från henne

b12123

Axa har fått tillbaks en del muskelmassa men benet är ju inte helt som det andra, men det ser bra ut. Elisabeth fick lära sig hur hon skall massera ryggen för hon är lite spänd där än, det blir de när de inte belastar benet fullt ut efter operationen. Fick även mer tips hur man kan träna henne. Hon haltar inte längre utan går bra nu. Vi kan börja gå längre rundor och gärna i ojämn terräng. Fortsätta med träning, massage och gå i vatten. Hon får även simma nu men för benet är det bättre att gå.

b12124

Lite väntan igen, nu väntar vi på Henrik Hedberg veterinär som skall komma och kolla henne. Axa tycker vi skall gå.

Henrik kom och han tyckte allt var ok, han gör ju sådana op själv så han kan ju detta. Lustig för när vi sade att hon var op på Västra sade han direkt , jaså det är Anders Furuvik som gjort det, då är det bra gjort. Om inget tillstöter så behöver vi inte komma tillbaks och om det behövs är det bara att höra av sig. Så skönt att det ser bra ut, nu är det bara att träna på. Inget lösspringande innan augusti är slut men nu slipper vi kompostgaller inne och hon kan gå prommisar på en 45-60 minuter. Bara hålla koll på om hon verkar få ont eller halta.

b12125

Hemma och fått fika och pusta ut. Nu vill jag slippa doktorn matte.

Vi får hoppas att allt avlöper fint framöver för vår tjej för det har varit en jobbig sommar för både oss och henne. Nu kan vi binda henne i en lina ute så hon inte rusar runt och hoppar på staketet men vi slipper sitta och hålla henne. Man märker ju att hon blir lite frustrerad av detta nu

Allt för denna gången, ha en bar vecka.

Detta inlägg publicerades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Lämna en kommentar